maanantai 3. lokakuuta 2016

Siemennäkkäriä oikein kunnolla

Törmäsin tässä n.kolme viikkoa sitten lehdessä mainokseen siemennäkkäri seos-pusseista ja ajattelin, jos törmään kaupassa niin täytyy ehkä ostaa ja kokeilla. No meidän lähikaupasta sitten löytyi kaksi erilaista ja isommasta kaupasta vielä kolmas joten tässä niistä kokeilut ja mietinnät. Kaikki on gluteenittomia =)


Vasemalla yläkulmassa metalli rasiassa kaikkia (huonokuva), GoGreen tuotemerkillä löytyy kallein vaihtoehto josta vähiten tykkäsin, jotenkin kookos maistui oudolle siinä :/ 
Lumina tuotemerkillä oli tosi hyvää vaikka se sisälsikin maissijauhoja (ehkä paras näistä). Risenta tuotemerkiltä löytyi myös vaihtoehto ja tästä tykkäsin myös.

Pusseista saa 2 pellillistä, mutta kokeilin ensin yhden kerralla jokaisesta, lisäsin jokaiseen ruokaöljyä ja kuumaa vettä ohjeiden mukaan sekä päälle ennen paistoa unikonsiemeniä ja sormisuolaa (siksi ei kuvista erota toisistaan helposti :D 
Tein ekat kokeilut jo edellisen viikon ma mutta ne hupeni nopeasti joten pe tein lisää töiden jälkeen. Lisäksi tein 2 hieman toisistaa eroavaa reseptillä tehtävää siemennäkkäriä joihin tulee ruisjauhoja eli tein yht.5 peltiä näkkäriä :D


Toisen ohjeen löysin täältä

Siemennäkkäri

1,5dl ruisjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
1dl leseitä
1dl kurpitsan-ja auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
0,5dl öljyä
3dl vettä

Lisäksi:
(Yrttejä - taikinaan ja päälle)
Sormisuolaa päälle, itse laitoin myös unikonsiemeniä

Sekoita raaka-aineet sekaisin kulhossa. Anna taikinan turvota jääkaapissa 45min. Laita taikina leivinpaperin päälle pellille ja toinen leivinpaperi päälle, kaulitse ohueksi.
Jaa taikinapyörällä levy paloihin. Paista 170asteessa n.tunti, tarkkaile kuitenkin ettei näkkileipä pala, väriä saa tulla. 

Toinen ohje jo aiemmin blogissa mutta kirjoitan sen vielä tähän.

Ruisnäkkileipä siemenillä (vehnätön, hiivaton)
2 dl ruisjauhoja
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
0,5tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl kiehuvaa vettä
pinnalle: sormisuolaa ja unikonsiemeniä

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja laita toinen leivinpaperi päälle, kaulitse ohueksi. Leikkaa jo paloiksi ennen paistoa. Ripottele pinnalle reilusti sormisuolaa ja siemeniä. Paista ruisnäkkileipä 150 asteessa 1h–1,5h, kunnes leipä on kovettunut ja rapea. Jäähdytä ritilällä. Säilytä metallirasiassa, jotta rapeus säilyy.

Käytin molempiin sly-elokuun paketista saamiania seesaminsiemeniä ja toiseen vielä saamiani pellavansiemeniä. Nyt ehkä riittää siemennäkkäriä ens viikolleasti :D nää on niin hyviä ja Fitness (töissä sanonta terveelliselle :D ja meidän huumoria)

2 kommenttia:

  1. Näkkileipä on hyvää nakerreltavaa!

    Olen ostanut marketista erilaisia, ne ovat kovia, ei mureita - syy ehkä siinä, että kaikki siemenet on jätetty aika isoiksi, jopa kokonaisiksi. Kaupan tavallinen ikkunapakkaus ehkä osa syyllinen kovuuteen.
    n-h

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos