sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Mokkapalamuffinssit


Red Dragon oli tehnyt näitä alkuviikosta ja ajattelin että pääsisin kokeilemaan sly-paketista saatuja syötäviä vohvelivuokia. Tänään sitten tein niitä ja ruoan jälkeen sitten herkutellaan =)

Käytin muffinsseihin Tammikuun paketista Suklaasydämmiä (koristeluun), syötäviä vohvelivuokia, pursutin pusseja ja tyllaa sekä minttu tikkuja (koristeluun). Joulukuun paketista Tomusokeria (kuorrutukseen), sekä strösseleitä (koristeluun). Marraskuun paketista Kaakaota (taikinaan ja kuorrutteeseen).

Ohje alun perin täältä.


Mokkapalamuffinit 
Muffinit:
100g voita
2 munaa
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2tl vanijasokeria
1dl maitoa
Kuorrutus:
250g pehmeää voita
4,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5dl vahvaa kahvia
Muffinit: Sulata rasva ja jäähdytä se! Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne pienissä erissä muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää maito ja jäähtynyt sulatettu voi vuorotellen taikinaan. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. 
Jaa taikina muffinivuokiin (n. 12kpl) ja paista muffineja 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Jäähdytä valmiit muffinit hyvin ennen kuorruttamista!
Kuorrutus: Vatkaa pehmeä/huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen voin joukkoon, koko ajan vatkaten. Lisää viimeisenä lämmin kahvi kuorrutuksen joukkoon pienissä erissä. Vatkaa kuorrutusta voimakkaasti vielä hetken aikaa.
Siirrä kuorrutus pursotinpussiin, jonka päässä on tähtitylla. Pursota kaunis kuorrutus muffineille. Koristele muffinit halutessasi. Itse koristelin muffinit mini ja micro vaahtokarkeilla sekä lumihiutale nonparelleilla.
Side.jpg
Muistattehan tämän 2014 vuoden lopulta (juttu täällä , oikea käsi).
No joulukuussa 2015 kävin vasemman käden tutkimuksissa, kun syksyn myötä alkoi enemmän oireilemaan. Kirurgi toisen käden leikattua sanoi jos vasen alkaa oirehtimaan enemmän niin sekin pitää toden näköisesti leikata. No tällä viikolla kun nuorimmainen sairasteli (oli kovaa kuumetta yms.) ja käytiin terveyskeskus reissun jälkeen kaupassa sain tekstiviestillä operaatio ajan joka piti sitten totta kai hyväksyä jottei viivästy ja käden oireilut pahene. Joten jos en tule kipeäksi (koputan puuta) niin viikon päästä ma 8.2 olisi tarkoitus vasen käsi operoida.
Eli se tietää sitten 4-6vko:n sairaslomaa, lisäksi nuorimmaisen synttärit ovat 15.2 (pidetään 14.2) mutta onneksi saan apuja vanhimmalta tyttäreltä sekä toiselta siskoltani. Kunhan suunnitelmat saan tehtyä :D
Palaillaan ja eiköhän tämä tästä =)

2 kommenttia:

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos