sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Suklaakakku (erilainen)


Äitini halusi että tekisin hänelle tämän kakun (heidän uuninsa paistaa huonosti). Sain ohjeen, galliano-likööriä, munia,sokeria ja jauhoja tätä varten.


Suklaakakku

250g voita
2,5dl sokeria
3munaa
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3rkl Galliano-likööriä

Väliin
100g rouhittua minttusuklaata
50g manteli-tai pähkinärouhetta (käytin hasselpähkinärouhetta)

Kuorrutus
50g valkosuklaata
50g valkosuklaalastuja

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää munat yksitellen joka välissä vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää galliano-likööri ja vatkaa sekaisin.
Kaada taikinasta 1/3 osaa suurehkoon voideltuun vuokaan. Ripottele taikinan päälle ohut kerros suklaata ja manteli-/pähkinärouhetta. Levitä päälle 1/3osa taikinasta ja toista raita. Levitä päälle loput taikinasta ja tee kakun keskelle lusikalla ura joka estää keskikohdan kohoamista liikaa. Paista 150asteessa 1,5h, peitä pinta foliolla tai paperilla jos pinta ruskistuu. Kuorruta jäähtynyt kakku sulalla valkosuklaalla ja valkosuklaa lastuilla.

Tätä kakkua maistetaan vasta jouluna =)

3 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän upean ja herkullisennäköinen ja -kuuloinen kakku!

    VastaaPoista
  2. Siis wau miten upean näköinen kakku <3
    Kivaa sunnuntai-iltaa.

    VastaaPoista
  3. Yritin eilen taas vaihteeksi kommentoida puhelimella mutta kun en muistanut salasanoja niin eipä se tälläkään kertaa onnistunut... mutta aivana ihanan näköinen kakku! kuin olisi saanut lumisen huurteen päällensä =) ihanaa joulua teille <3

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos