sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Barbie-kakku

Tämä kakku on tehty tilauksesta Lauantaille 19.9.


Kääretortut (tein 2kpl)
3munaa, 1½dl sokeria, 3/4dl perunajauhoja, 2rkl kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta
Täyte: 
Oma tekemää mansikka-vadelmasose hilloa
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Paista 250asteessa n.5min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja ota päällimmäinen leivinpaperi pois. Anna jäähtyä. Täytä hillolla ja kääri. Laita jääkaappiin.
Leikkaa kääretortuista n.1cm levyisiä paloja. Kelmuta sopivan kokeinen kulho. Lado kääretortun paloja kulhon pohjaa ja reunaa myöten.



Täytemousse:
9dl vispikermaa (olisi riittänyt 6dl)
600g maustamatonta tuorejuustoa (olisi riittänyt 300g)
12 liivatetta (olisi riittänyt 8 pienempään täytteeseen)
450g mansikkaa (olisi rittänyt 300g kun pienemmän määrän tehnyt)
450g vadelmia (300g olisi riittänyt pienempään määrään)
2dl sokeria (olisi rittänyt 1,5dl kun pienemmän tehnyt)
1dl sitruunamehua jossa vähän vettä

Soseuta sulatetut marjat ja yhdista ne. Lisää sokeri marjasoseeseen. Laita liivatteet  kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma. Vatkaa tuorejuusto marjasoseen joukkoon. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivateet joukkoon. Lisää ohuena nauhana marja-tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Lisää kermavaahto varovasti nostellen marja-tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte kulhoon kääretorttujen päälle ja taita kelmut suojaksi päälle. Anna hyytyä yön yli kylmässä. Kumoa kakku seuraavana päivänä ja laita 2 palaa kääretorttua päälle keskelle.

8,5dl vispikermaa + sokeria, pastavärejä ja vaniljakreemjauhetta

Vaahdota 1,5dl kermaa + 1,5tl sokeria, 0,5tl vaniljasokeria ja levitä kumotun kakun pintaan. Vaahdota 2,5dl vispikermaa + 2,5tl sokeria ja kun vaahto on löysähköä lisää 2-3 hammastikullista pinkkiä pastaväriä ja 0,5rkl vaniljakreemijauhetta ja vatkaa kunnes vaahto pursutus paksua. Laita pursutuspussiin ja jääkaappiin odottamaan. Vaahdota 2,5dl vispikermaa + 2,5tl sokeria löysäksi ja lisää 2-3 hammastikullista rosea pastaväriä + 0,5rkl vaniljakreemijauhetta ja vaahdota sopivan paksuksi. Laita pursutuspussiin ja kylmään odottamaan. Vielä vatkaa 2,5dl vispikermaa +2,5tl sokeria löysäksi. Lisää 2-3 hammastikullista lilaa pastaväriä + 0,5 rkl vaniljakreemijauhetta. Vaahdota kunnes sopivan paksua pursutuksiin. Laita pussiin ja jääkaappiin.

Pursuta rivi palloja ja tl avulla muokkaa palloja. ja tee näin koko kakulle. Ota Barbie-nukelta vaatteet pois ja pese vartalo. Kelmuta jalat ja lantio. Paina kakun keskelle. Sokerimassalla tein Barbielle vartalon peitoksi mekkoa. Lisäksi ripittelin vähän sydän strösseleitä kakun pinnalle.

3 kommenttia:

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos