keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Juustoinen salamileipä oreganolla

Tein viime viikolla iltapalaksi tätä. Halusin jotain erilaista ja Leivontaan-lehdestä pongasin tämän ohjeen.


Juustoinen Salamileipä oreganolla 20-24 palaa

25g hiivaa
3dl kadenlämpöistä vettä
1tl suolaa
2rkl öljyä
6-8dl vehnäjauhoja (itse käytin sämpyläjauhoja)

Täyte:
n.100g salamiviipaleita
1-2dl juustoraastetta (itse käytin reilu 2dl)
oreganoa

Koristelu:
Sormisuolaa

Murenna hiiva kulhoon, lisää vesi ja liuota hiiva. Lisää suola, öljy ja jauhot, vähän kerrallaan. Sekoita ainekset taikinaksi ja vaivaa taikinaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna taikina kohota leivinliinan alla n.45min. Kauli taikna n.1cm paksuksi suorakaiteeksi jauhotetulla alustalla. Lado salamiviipaleet taikinalevylle ja lisää juustoraaste sekä oregano. Kääri levy rullalle pituussuunnassa. Leikkaa rulla 1½-2cm paksuiksi viipaleiksi.Aseta viipaleet leivinpaperoidulle pellille ympyrän muotoon. Jätä n.½cm väliä. Ripottele sormisuolaa päälle. Kohota leivinliinan alla n.30min. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista uunin alimmalla tasolla 15-20min (Itse paistoin vähän enemmän jotta tuli väriä vähän pintaan). Anna jäähtyä liinan alla.

Voi että kun olivat hyviä ja aamupalaksikin jäi mutta eivät kauaa säilyneet :D jos tällä viikolla kerkeisi tekemään uuden satsin=)

1 kommentti:

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos