sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lakritsi-mokkapalakakku

Kes%C3%A4kassi%2C%20leivonta%20008pp-nor
Yhteishyvän ruoka-liite lehdessä oli hyvän kuuloinen ohje ja kun teki mieli leipoa (perjantaina) niin oli kokeiltava. Kaikkea muuta oli kaapissa paitsi kuohukermaa joten sitä piti lähteä hakemaan.
Lakritsi-mokkapalakakku 14-16 annosta
1ps (170g) lakritsitoffeeta esim. Hopea toffee (käytin hopea toffeeta)
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
Kuorrutua:
1½dl kuohukermaa
3dl tomusokeria
Poista karamelleista kääreet. Sulata voi kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita, kunnes toffee on sulanut.  Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa.  Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpprilla irtopohjavuoka (halk. 24cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n.50min tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään. Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetki. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.
Kes%C3%A4kassi%2C%20leivonta%20006pp-nor
Tässä kakku kuorrutettuna, ripottelin kuorrutteen päälle vähän suklaahiutaleita. Annoin vähän aikaa kuorrutteen kanssa olla sitten nostin paistinlastalla kakkua jotta sain leivinpaperin ja valuneen kuorrutteen pois tarjoilulautaselta.
Kes%C3%A4kassi%2C%20leivonta%20016pp-nor
Pala kuva =) 
Jos tykkäät lakritsista ja hopea toffeista tykkäät varmasti tästä kakusta. Oli tosi hyvää eikä edes liian makeaa =)

2 kommenttia:

  1. Tätä oli pakko alkaa kokeilemaan :) parhaillaan uunissa valmistumassa :)

    VastaaPoista

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos