lauantai 21. joulukuuta 2013

Jouluisia herkkuja!

Keskiviikkona leivoin työkavereille ja "työkaverille"  herkkuja lahjaksi joulukukan asemesta!
Joulukalenteri%2C%20jouluherkkuja%2C%20s
Ylin mantelipraliinipikkuleivät (aika makeita mutta hyviä) sitten hasselpähkinäinen makronen(niin hyviä että teen v-loppuna uuden satsin), alla suklaamanteleita(en ole itse tehnyt)
Mantelipraliinipikkuleivät (ohjeen löysin täältä.)
Pikkuleivät:
75g voita, 3dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1/4tl suolaa, 1/2tl vaniljasokeria, 1 1/2dl fariinisokeria, 1dl sokeria, 1 muna
Kuorrute:
1 3/4dl mantelirouhetta, 1dl kuohukermaa, 1 3/4dl fariinisokeria, 1 3/4dl tomusokeria, hienoa merisuolaa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Kääntele kuivat aineet taikinaan.
Pyöritä taikinasta n.3cm halkaisijan kokoisia palloja ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 10-12min uunin keskiosassa. Siirrä pikkuleivät ritilälle jäähtymään.
Paahda mantelirouhe kuivalla paistinpannulla. Yhdistä kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä n. 2min ajan. Siirrä pois liedeltä ja lisää tomusokeri vispaten. Lisää mantelirouhe kuorrutteeseen. Kuorruta pikkuleivät kahden teelusin avulla ja lisää jokaisen päälle ripaus merisuolaa ennen kuin kuorrute ehtii kovettu.
 
Hasselpähkinä-makronen (ohje nami-hiireltä)
3 valkuaista, 1tl sitruunan mehua, 150g sokeria, 250g kuorineen jauhettua hasselpahkinää, (1/2tl kanelia), 50kpl hasselpähkinän sydämmiä
Esilämmitä uuni 150 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu tasaiseksi vaahdoksi ja sekoita vähitellen sokeri joukkoon, jatka vatkaamista, kunnes massa on paksua ja kiiltävää ja pysyy kupissaan vaikka kumoaisit sen pääsi päällä. Sekoita joukkoon käännellen pähkinäjauhe ja kaneli, mikäli päätät antaa makuun pikantin vivahteen (itse jätin kanelin pois). Valitse tylla ja laita massa pursotuspussiin. Pursota "saksanpähkinän" kokoisia ruusukkeita leivinpaperin päälle pellille ja laita niiden päälle hasselpähkinän sydän (laitoin vain muutaman). Paista keskitasolla 20-25min hieman koosta riippuen. Jäähdytä ritilän päällä. 
Jos olet onnistunut italialaisittain, niin pikkuleipä on rapeä päältä ja asiaankuuluvasti hieman sitkas sisältä!!
Joulukalenteri%2C%20jouluherkkuja%2C%20s
Lisäksi päällä (kahdessa paketissa) piparkakkutoffeeta.
Piparkakkutoffee (ohje täältä)
1dl kuohukermaa, 0,5dl siirappia, 0,5dl sokeria, 1tl piparkakkumaustetta (käytin santa marian sillä siinä oli kardemummaa ja meiran on pomeranssia, ihme ero)
Sekoita kaikki aineet suuressa lasikulhossa (itsellä oli sellainen pyöreähkö myös pohjasta, toisen satsin tein "suorareuna ylös" kulho ja siinä ei onnistunut).
Kuumenna mikrossa täydellä teholla n.6min. Sekoita ja kuumenna vielä 2min. Kaada seos leivinpaperin päälle pienehköön neliskanttiseen muoviastiaan ja anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja kääri sellofaaniin tai kuten minä laitoin minimuffinssivuokiin muutamia paloja.
Tämä on niin hyvää että :P
Joulukalenteri%2C%20jouluherkkuja%2C%20s
Tämän verran jäi ja nopeesti meni kun olivat niin hyviä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos