sunnuntai 10. marraskuuta 2013

LF:n marraskuun haaste/Pistaasi-Tiikerikakku

Edit. Kirjoitettu 9.11, Päivitetty 21.12
Pistaasi-tiikerikakku%20001pp-normal.jpg
Leivontafoorumilla marraskuun haasteen aiheena on: Leipomus jonka haluaisit tehdä. Eli vuoden 2012 haasteista sai valita. Oman löysin joulukuun haasteesta Maistuva kahvikakku lahjaksi, haaste työ on PullaAkan tekemä. 
Idea on niin ihanan erilainen jopa väreiltään, tuo vihreä raita on ihana =)
Pistaasitahna
1 dl kuorittuja suolattuja pistaaseja
½ dl sokeria
½ dl vettä
(vihreää elintarvikeväriä)

Laita silppuriin kuoritut pistaasit ja aja ne hienoksi (tai käytä morttelia). Laita kattilaan pähkinät, sokeri ja vesi ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Jos haluat tahnan tuovan leipomukseen intensiivisemmän vihreän, lisää hiukan elintarvikeväriä(itse lisäsin hammastikulla pastaväriä) haaleaan tahnaan. Jäähdytä.

Taikina
250g Voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta (itse en löytänyt kaupasta joten jätin pois)
1,75dl kermaa
< tl manteliaromia (en löytänyt kaupasta joten jätin pois)

Rouhittuja pistaasipähkinöitä (itse laitoin 1dl jotka rouhin ja jätin osan koristeluun)

Koristeluun Royal pähkinäsuklaata(2 patukkaa itse sulatin mut ois tarvinnut 3) ja pistaasirouhetta


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen taikinaan ja vatkaa jokaisen munan jälkeen taikina huolellisesti vaahdoksi.Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen manteliaromilla maustetun kerman kanssa taikinaa. Ota erilleen taikinasta 1/4 ja yhdistä siihen pistaasitahna. Lisää vaalean taikinan joukkoon maun mukaan kevyesti rouhittuja pistaasipähkinöitä ja kääntele ne taikinan joukkoon. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokiin ensin puolet vaaleasta taikinasta. laita sen jälkeen vihreää taikinaa päälle ja lopuksi vielä loput vaaleasta. Kuvioi kakku kahden haarukan avulla nostellen. 
Jos käytät silikonivuokaa, sitä ei tarvitse erikseen voidella. Muista kuitenkin silloin antaa kakun jäähtyä kokonaan vuoassa ennen kakun kumoamista!

Paista 175 asteessa uunin alatasolla tein 3 pientä kahvikakkua paistoaika n.30min 
(isolla/normaalilla noin 45-55 minuuttia). Kokeile kypsyys tikulla. Jäähtyneen kakkujen päälle sulatin 2 pientä Royalin pähkinäsuklaa patukkaa 3 ois ollut vielä hyvä ja ripottelin kevyesti rouhittua pistaasirouhetta. 
Pistaasi-tiikerikakku%20011p-normal.jpg
Olisi pitänyt enemmän haarukalla "hyppiä" :D ja laitoin liikaa vaaleaa taikinaa 2 vuoan pohjalle joten ois varmaan tullut 4 pientä kahvikakkua.
Pistaasi-tiikerikakku%20027p-normal.jpg
Kakku on kyllä hyvää ja 2 vien huomenna vaarille ja omalle isälle isänpäiväkakuiksi =)
Pistaasi-tiikerikakku%20021p-normal.jpg Pistaasi-tiikerikakku%20017p-normal.jpg

20.12 saapui Valiolta sponsoripalkinto kiljekuoressa
Joulukalenteri%2C%20jouluherkkuja%2C%20s
Ihana "Valion"-logon muotoinen leikkuulauta, sekä leivontaan lämpimäisiä resepti-kirja ja käsin kirjoitettu kortti =) Kiitos paljon ihanasta palkinnosta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos