perjantai 29. kesäkuuta 2012

Karjalanpiirakat



Miehen työkaverille tein karjalanpiirakoita 40kpl ja itselle sitten samalla 10kpl.

Puuro/Täyte:
6dl vettä, 1,6L maitoa, 4,5dl puuroriisiä, 15ml suolaa

Tee edellisenä päivänä. Kuumenna vesi. Lisää riisit. Lisää maito vähitelleen, kun vesi on imeytynyt riiseihin. Hauduta miedolla lämmöllä n.1h. Mausta suolalla. Jäähdytä.

Taikina:
4dl kylmää vettä, 6dl ruisjauhoja, 4dl vehnäjauhoja, 10ml suolaa 

Sekoita aineet keskenään ja vaivaaa taikinaksi. Pyörittele pötköksi ja leikkaa 50palaan. Painele ohuiksi kiekoiksi ja kaulitse piirakkapulikalla pyöreiksi. Laita limittäin riveihin ja ripottele jauhoja väliin ja päälle. Peitä keittiöpyyhkeellä. 

Siveltimellä sudi ylimääräiset jauhot pois ja laita ruokalusikallinen puuroa pohjan päälle ja levitä se siten että reunoihin jää hieman tyhjää. Rypytä etusormen ja peukalon avulla. Paista 300asteessa n.10min kunnes piirakat saaneet väriä.

Voiteluun:
40g voita, 4dl kuumaa maitoa

Sulata voi ja lisää maito. Kiehauta.

Kun olet ottanut piirakat uunista kasta ne voi-maitoon. Tarjoile esim munavoin kanssa.


Aika moinen tekeminen näissä on, n.4h tuli keskiviikkona näitä tehtyä ja tiistai iltana tein puuron. Hyviä ovat mutta työläitä tehä. Seläs tuntui jonkin verran se seisominen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro vierailustasi ja kerro mielipiteesi :) Kiitos